Erilaiset turnaukset ovat nettipelaajien arjen kohokohtia, eivätkä backgammonin ystävät ole tässä asiassa poikkeus. Suomalaiset ovat tunnetusti ahkeraa nettipelikansaa, ja markkinoilla on useita, nimenomaan suomalaispelaajille suunnattuja pelisivustoja. Rohkenemme veikata, että jo aivan lähitulevaisuudessa backgammon tulee kuulumaan yhä useamman netticasinon pelivalikoimaan. Ratkaisu olisi strategisesti viisas, sillä monet pokerin ystävät ovat myös innokkaita backgammonin pelaajia.

Vaikka live-turnaukseen osallistuminen onkin aivan omaa luokkaansa, ajaa netissä pelattava turnaus tarvittaessa täysin saman asian. Ja toisinaan nettiturnaus on eräänlainen satelliittiturnaus, joka huipentuu livenä pelattavaan finaaliin. Tällaisissa tapauksissa netissä menestyksekkäästi kisailleet pelaajat saavat palkinnoksi paitsi turnauspaikan, tarvittaessa myös matkaliput ja majoituksen. Backgammon-turnaukset netissä kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, joten olemme vakuuttuneita siitä, että ne tulevat yleistymään myös suomalaisilla pelisivustoilla aivan lähiaikoina.

Turnausvaihtoehtoja jokaiseen makuun

Erityisesti Freeroll backgammon-turnaukset ovat nettipelaajien mieleen, sillä niihin osallistumalla on mahdollista päästä mukaan rahaturnauksiin ilman varsinaista rahapanosta. Backgammon turnauksia löytyy helposti, sillä niitä järjestetään netissä joka ikinen päivä. Nettiturnauksista mainittakoon esimerkiksi GridGammonin järjestämät pelisessiot, jotka ovat erityisen suosittuja todellisten backgammon-haiden keskuudessa. GridGammon-turnauksiin osallistuminen edellyttää erityisen sovelluksen lataamista. Suoraan pelaamisen makuun pääsee sen sijaan First Internet Backgammon Server -turnausten merkeissä, sillä niissä pelaaminen sujuu kätevästi selaimelta käsin.

Backgammon perustuu vuoroihin, joten sitä on mahdollista pelata kirjeshakin tavoin. Tämän tyyppisiin turnauksiin pääsee osallistumaan DailyGammon-sivustolla, jossa backgammonia pelataan pitkään ja hartaasti siirto siirron perään. Kuten arvata saattaa, ei DailyGammon-sivuston turnauksissa rajoiteta peliaikaa eikä siirtojen kestoa.

Sit & Go -turnauksilla tarkoitetaan turnauksia, joihin pelaajat ilmoittautuvat mukaan etukäteen. Event-turnaukset viittaavat puolestaan erillisiin ennalta sovittuihin turnaustapahtumiin. Näissä palkintopotit kasvavat sitä suuremmiksi, mitä enemmän pelaajia on kulloinkin mukana.

Swing-turnauksissa jokainen pelaaja aloittaa puolestaan samalla summalla pelirahaa, ja turnaus kestää aina siihen saakka, kunnes joku pelaajista on onnistunut haalimaan itselleen kaikki vastapelureidensa pelirahat.

Satelliittiturnauksissa palkkiona on puolestaan mahdollisuus päästä ilman lisäkustannuksia mukaan suuremman kokoluokan backgammon-turnauksiin, joiden palkintoina komeilee muhkeita rahapotteja.

Knockout-turnauksissa jokaisen osaottelun parhaat pelaajat nappaavat puolestaan itselleen jatkopaikan, kilpaillakseen keskenään seuraavan turnauskierroksen aikana.