Mikäli kotona pelaaminen samojen, tuttujen naamojen kanssa kyllästyttää, on ehkä aika katsastaa netin backgammon-apajat. Vastustajan pelistrategia voi vuosien saatossa tulla turhankin tutuksi, joten on toisinaan aivan tervetullut vaihtoehto laajentaa hieman pelihorisonttia ja ottaa selvää siitä, millaista on pelata backgammonia yksinpelinä tietokoneella. Olipa vastassa sitten tietokone tai oikea ihminen, on asetelma sama: aivan kuin pelaisi yksin.

Nettipelaaminen on houkutteleva mahdollisuus myös niille pelaajille, jotka ovat sitkeän harjoittelun ja satojen pelaamiseen käytettyjen tuntien myötä kehittyneet backgammonissa poikkeuksellisen hyviksi. Tuolloin siipiä on mielenkiintoista testata myös tutun kotikentän ulkopuolella. Ja mikäli pelissä osoittautuu poikkeuksellisen taitavaksi myös laajemmassa mittakaavassa, voi pelinautinnon lisäksi kääräistä sievoisen voittosumman.

Rahalla vai ilmaiseksi?

Tietenkin pelaaminen onnistuu myös ilman varsinaista oikeaa rahapanosta, sillä kaikki eivät ole kiinnostuneita uhkapelaamisesta. Virtuaalinen, ei välttämättä edes todellinen pelikaveri, jonka kanssa siirrellä vuorotellen backgammon-nappuloita voi tuntua kultaakin kalliimmalta etenkin silloin, jos yksinäisyys on omassa arjessa valitettavan tuttu seuralainen.

Ajatus siitä, että pelitoveri voi istua oman tietokoneensa äärellä missä päin maailmaa tahansa, toisella aikavyöhykkeellä, on kutkuttava. Kiehtovaa on se, että kiinnostus samaan peliin on palava huolimatta siitä, että pelaajilla voi olla täysin erilainen elämäntilanne, arki, rutiinit ja maailmankatsomus.

Backgammon on komeasti netin suosituin taitopeli heti pokerin jälkeen, joten innokkaita harrastajia on rutkasti. Backgammon on suosittu uhkapelilaji myös Lähi-idässä, jossa panoksista pelaamiseen suhtaudutaan usein hieman nuivasti.

Helposti alkuun

Netissä pelaaminen on todella helppoa ja vaivatonta, sillä tarvitset ainoastaan tietokoneen, tabletin tai puhelimen, nettiyhteyden sekä sivuston, jonka pelivalikoimaan backgammon kuuluu.

Pelaamisen makuun pääsee siten, että lataa koneelleen backgammonin joltakin luotettavalta sivustolta. Tämän jälkeen ainoa vaadittava tehtävä ennen pelaamisen aloittamista on se, että luo itselleen pelitilin. Kuten huomaat, backgammonia voi pelata yksinpelinä tietokoneella suorastaan naurettavan helposti!

Mikäli suunnitelmanasi on pelata rahasta, suosittelemme lämpimästi ainakin muutaman ilmaisen harjoituspelin pelaamista ilman oikeita panoksia. Näin pääset selville myös siitä, millaisia sääntöjä valitsemasi sivusto käyttää.

Ennen pelaamisen alkua on myös viisasta varmistua palveluntarjoajan luotettavuudesta ja siitä, että henkilötietosi ja rahaliikenne on suojattu asianmukaisesti. Iso plussa on myös se, jos valitsemallasi sivustolla on chatin kautta toimiva asiakaspalvelu. Tuolloin saat mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin vastauksen saman tien, ilman turhia viivytyksiä.