Viime vuosikymmenen aikana eri pelit ovat kasvattaneet laajasti suosiotaan myös netissä. Kuten arvata saattaa, ei backgammonkaan ole jäänyt ainoastaan pölyisten lautojen tasolle. Huhutaankin, että taitoa ja ajattelua vaativa backgammon on yksi netin suosituimmista strategiapeleistä pokerin ja vedonlyönnin ohella. Tämä ei ole silkkaa sattumaa, sillä backgammonin ystävät pelaavat yleensä mielellään myös pokeria.

Tie nettibackgammonin pariin voi käydä esimerkiksi silloin, jos lähipiirissä ei ole ketään kyseisen pelin ystävää, omalla kotipaikkakunnalla ei syystä tai toisesta ole aktiivista backgammon-yhdistystoimintaa, olet lomamatkalla tai tutut pelikumppanit ovat omaan tasoon verrattuna joko poikkeuksellisen huonoja tai harmistuttavan hyviä.

Suomalaiset ovat ruotsalaisten ja norjalaisten tavoin innokasta nettipelikansaa, joten myös nettibackgammon kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Onkin odotettavissa, että nettibackgammon tulee lähitulevaisuudessa kuulumaan yhä useamman pelisivuston tarjontaan.

Backgammon on harvinaisen helppo peli, sillä sen katsotaan yleisesti soveltuvan jo noin 7-vuotiaille. Tämän ikäisellä pelaajalle ei luonnollisestikaan ole mitään asiaa nettipelien pariin vielä moneen vuoteen, sillä netissä pelaaminen on sallittua ainoastaan täysi-ikäisille.

Nettipelaamisen aloitus

Erilaisia pelisivustoja on suorastaan pilvin pimein, joten nettibackgammonin aloittaminen on varsin helppoa. Mikäli pelilauta pölyttyy nurkassa, onkin syytä suunnata katse kohti tietokonetta, puhelinta tai tablettia ja kirjautua samalla sellaiselle sivustolle, jossa backgammonia pystyy pelaamaan virtuaalisesti. Nettibackgammon on yllättävän suosittua myös täällä pohjolan perukoilla, joten suomeksikin toteutettuja sivustoja on tarjolla.

Pelaamisen alkajaisiksi on syytä ottaa säännöistä selvää, sillä eri sivustot saattavat käyttää hieman erilaisia sääntöjä. Näin vältyt mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä, etkä päädy kyynelehtimään tietokoneesi näppäimistön päälle.

Moni pelaa backgammonia silkasta pelaamisen ilosta, joten usean pelisivuston valikoimiin kuuluu myös ilmainen backgammon-versio. Tähän on syytä perehtyä myös silloin, jos tarkoituksena on pelata myöhemmin oikeilla panoksilla. Pelaajan itseluottamus kasvaa ja on huomattavasti mukavampaa pelata rahalla, kun pelin toiminnot, ääniefektit ja etenkin sääntöihin liittyvät käytännöt ovat päivänselviä.

Mikäli nettipelaaminen ei ole entuudestaan tuttua, on viisasta perehtyä valittuun pelipaikkaan hieman tarkemmin ja selvittää muun muassa käytössä oleva salausmenetelmä, etteivät henkilö- tai maksukorttitietosi joudu vääriin käsiin. Suurimmalla osalla sivustoista asiaan ei liity minkäänlaista huolta, sillä nettipelaamista säädellään todella tiukoin kriteerein.

Rahaliikenne hoituu useimmilla pelisivustoilla joko nettilompakoiden tai luottokorttien avulla. Joillakin, etenkin suomalaispelaajille suunnatuilla sivustoilla asiointi onnistuu kätevästi myös verkkopankin kautta.

Lisätietoa turvallisuusasioista löytää yleensä kätevästi usein kysytyt kysymykset -otsakkeen alta. Lisäksi sivustojen asiakaspalvelut vastaavat mielellään myös tietoturva-asioihin liittyviin kysymyksiin. Asiakaspalvelu toimii useimmiten chatin, sähköpostin tai puhelimen välityksellä.

Nettibackgammonin erikoisuudet

Nettibackgammon sisältää muutamia erikoisuuksia, jotka eivät välttämättä ole entuudestaan tuttuja ainoastaan tavallista lautapeliversiota aiemmin pelanneille. Yksi erikoisuuksista on muun muassa kahdella ylimääräisellä nappulalla pelattavan Nackgammon-pelin Jaocobin-sääntö, jonka avulla pelaaja voi kerätä enemmän pisteitä tuplapelin myötä. Jacobin-sääntö tekee pelistä hieman totuttua nopeatempoisempaa, sillä pelaaja ei pelaa ainoastaan gammonin tai backgammonin kuvat silmissä, vaan tuplaa innokkaasti voidakseen kerätä pisteitä aiottua nopeampaan tahtiin. Jacobin säännön mukaan gammon tai backgammon on mahdollista saada vain siinä tapauksessa, että tuplausnoppaa on käytetty vähintään kerran.

Nettipelit sisältävät yleensä tarkan kuvauksen säännöistä, eikä niiden läpi lukaisemisesta voi olla ainakaan haittaa.

Vaikka monet pelaavatkin silkasta pelaamisen ilosta, kieltäytyisi harva rahavoitosta, mikäli sellaista tarjottaisiin kultalautasella. Nettibackgammonin ystävät löytävätkin ilahduttavan usein turnauksia, joissa pääsee mittelemään taitojaan muiden konkaripelaajien kanssa. Kiihkeän pelituokion päätteeksi palkintona saattaa olla hyvän mielen lisäksi myös roppakaupalla kahisevaa. Kukapa sellaista pistäisi pahakseen!

Yllättävän monet pelisivustot tarjoavat asiakkailleen jonkinlaista bonusta etenkin silloin, kun olet avaamassa pelitiliä. Ota siis ennen pelaajaksi kirjautumistasi selvää, olisitko oikeutettu jonkinlaiseen aloitusbonuspakettiin tai bonusrahaan.